Olen havainnut, että kun astuu "samadhiin", eli ykseyteen Jumalan kanssa niin kaikki muut polun askeleet seuraavat perässä ikään kuin sivutuotteena. Apostoli Paavali puhuu hengen hedelmistä, jotka seuraavat Kristuksen rakkaudessa pysymisestä.

Jeesus opetti samasta asiasta näin:

"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi. Tämä on käskyistä suurin ja tärkein. Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ja profeetat."

Lailla tässä tarkoitetaan Mooseksen lakia, johon mm. tunnetut 10 käskyä sisältyvät.
Jalo kahdeksan osainen polku on buddhalaisuuden 10 käskyä. Rakastava ykseys Jumalan kanssa on kaiken perusta. Jos Jumalasuhde on kunnossa laki toteutuu itsestään kuin sivutuotteena, koska Jumalan läsnäolo uudelleen ohjelmoi ja puhdistaa sinut.

Seuraava tarina Markuksen evankeliumista valaisee asian tärkeyttä.

"Silloin tuli hänen luoksensa eräs kirjanoppinut, joka oli kuullut heidän keskustelunsa ja huomannut hänen hyvin vastanneen heille, ja kysyi häneltä: "Mikä on ensimmäinen kaikista käskyistä?"
29. Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
30. ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
31. Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
32. Niin kirjanoppinut sanoi hänelle: "Oikein sanoit, opettaja, totuuden mukaan, että yksi hän on, ja ettei ketään muuta ole, paitsi hän.
33. Ja rakastaa häntä kaikesta sydämestään ja kaikesta ymmärryksestään ja kaikesta voimastaan, ja rakastaa lähimmäistään niinkuin itseänsä, se on enemmän kuin kaikki polttouhrit ja muut uhrit."
34. Kun Jeesus näki, että hän vastasi ymmärtäväisesti, sanoi hän hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta".

Samadhi josta Jeesus opettaa voidaan saavuttaa näin:

Anna Jumalan läsnäolon asua temppelissä, joka ruumiisi on. (Tunne Jumalan läsnäolo.) Rakasta, palvo ja ylistä Jumalan läsnäoloa sydämesi alttarilla.

Ja sitten anna Pyhän Hengen virrata sinuun Taivaasta.

Kuulostaa ehkä liian yksinkertaiselta, mutta taivasten valtakunta on lastenkaltaisten.

Jeesus opettaa:

"Sallikaa lasten tulla minun tyköni, älkääkä estäkö heitä, sillä senkaltaisten on Jumalan valtakunta. Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

Idea on päästä todellisuuteen jossa on lapsen kaltainen. Täynnä elämää, rakkautta, valoa ja iloa. Jos löydämme oven josta voimme astua tämän kaltaisen olemisen tilan johtaa se meidät ennemmin tai myöhemmin täydelliseen valaistumiseen.